Семейството на убитата малтийска разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция поиска оставката

...
Семейството на убитата малтийска разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция поиска оставката
Коментари Харесай

Семейството на убитата разследваща журналистка в Малта поиска оставката на премиера

Семейството на убитата малтийска проверяваща журналистка  Дафне Каруана Галиция изиска оставката на премиера на Малта Джоузеф Мускат  в изказване, оповестено от един от синовете ѝ.

Матю Каруана Галиция , също публицист,   написа директно след гърмежа, умъртвил майка му, че виновниците са държавното управление и че сред него и мафията няма разлика. Днес той разгласява изказване от името на цялото си семейство, в което те желаят оставката на министър-председателя Джоузеф Мускат.

Бил е предизвикан да го направи " след мощния напън от страна на президента и министър-председателя на Малта към към нас, останалите от фамилията, да одобрим даването на премия 1 млн. евро за доказателства, водещи към килъра на майка ми ".

" Министър-председателят изиска утвърждението ни. Ето по кое време можем да го дадем: когато той покаже, че носи политическа отговорност и подаде оставка. Да подаде оставка поради неуспеха си да отбрани главните ни свободи. Да подаде оставка за това, че се грижи за раждането на общество, доминирано от боязън, съмнение, престъпност и корупция. Да подаде оставка за това, че работи за финансовото осакатяване на майка ни и лишаването ѝ от човешки качества по толкоз жесток и ефикасен метод, че тя към този момент не се усещаше в сигурност, до момента в който вървеше по улицата.

Преди да подаде оставка, може да размени полицейския комисар и основния прокурор със чиновници, които няма да се опасяват да го проверяват - него и хората, които той пази.

Тогава няма да имаме потребност от един милион евро премия и майка ни няма да е умряла на вятъра ", написа Матю Каруана Галиция.

Той декларира още, че фамилията му не се интересува от бутафорно правораздаване. Истинско може да има единствено когато това, за което майка му се е борила - политическа отговорност, честност в обществения живот и намерено, свободно общество - размени " отчайващата обстановка, в която сме ".

Синът на взривената проверяваща журналистка счита, че предложението за 1 млн. евро премия цели единствено опазването на реномето на кабинета измежду абсурда, провокиран от пòказното ликвидиране.

Дори поръчителят да бъде оголен, това няма да е от голяма важност, в случай че тези хора останат на постовете си. Името му ще остане като записка под линия в историята на това по какъв начин нашата страна беше разрушена, завзета парче по парче и погълната от престъпността и корупцията, се споделя още в позицията на фамилията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР